Bli pilot med Kristianstads Flygklubb!

Teorikursen 2018/2019 startar söndagen den 2:e september kl 1700, plats klubbstugan. Praktisk flygning kan du börja med redan i maj.

Att ta flygcertifikat är inte svårt, men det kräver däremot intresse och engagemang! Utbildningstiden är cirka ett år om du ligger i och flyger mycket, och inte har för långa uppehåll mellan flygpassen. Eftersom flygplatsen har vanlig passagerartrafik är den öppen året runt och vi kan flyga även under årets mörka månader.

Kristianstads Flygklubb utbildar till privatflygcertifikat PPL på normalklassade flygplan (t.ex. 4-sitsiga Piper PA-28) och till UL-B certifikat  på ultralätta flygplan (2-sitsiga). Vi har flera flyglärare som står för den praktiska delen av flygutbildningen, och vi driver den teoretiska utbildningen helt i egen regi. Våra kurser ges i klubbhuset på Kristianstad Österlen Airport och undervisningen sker söndagskvällar september t.o.m. maj.

Du kan läsa mer om vår flygutbildning i foldern Lär dig flyga samt i menyerna Flygkurs PPLFlygkurs UL och Teorikurs i menyn till höger.

Kontakta gärna kursansvarig Ulf Liedholm om du vill börja eller om du vill veta mer (se kontaktinfo i sidomenyn).

 

Peter & Martin

När du har ditt PPL-flygcertifikat i handen kan du om du vill utöka det med mörkerbehörighet – då kan du flyga dygnet runt! Även detta kan du ta genom Kristianstads Flygklubb!

Prova på!

Om du är intresserad av att prova på flygning och upptäcka en helt ny värld så tveka inte att kontakta Allan Ljungqvist eller någon av flyglärarna för en provtur.  Eller dyk upp på någon av våra ”Spaka Själv dagar”, för 2018 5:e maj och 25:e augusti kl 0900-1500! Sommaren 2018 kommer vi även ha prova på flygningar torsdagskvällar kl 18-20.

Välkommen till Kristianstads Flygklubb!