Presentkort

Att för första gången flyga i ett litet flygplan över sin egen hembygd är en upplevelse som är svår att beskriva, vi kan dock göra denna upplevelse möjlig för dig. För den som siktar på att bli pilot så rekommenderar vi en flyglektion med en utbildad flyginstruktör. För den som vill känna på privatflyg och se Kristianstadsslätten från ovan, kanske tillsammans med ett par vänner, så rekommenderar vi en prova på flygning med en av klubbens medlemmar. Är det en julklapp eller födelsedagspresent så är ju ett presentkort helt idealiskt.

Flyglektion

Genomförs med en utbildad flyginstruktör på antingen ett normalklassat flygplan Piper PA28 (4-sitsig, stabil och trygg) eller en ultralätt Dynamic WT9 (2-sitsig, sportbilskänsla).

Flyglektionen tar ca 1.5 timme. En kort genomgång (briefing) om vad flygpasset omfattar sker innan flygningen. Genomförande av flygpasset tar ca 40 minuter där du i lugnt och stabilt väder får känna på spakarna/pedalerna och få en känsla för hur du kan styra ett flygplan. Efter flygpasset så sker en utvärdering där du och instruktören går igenom flyglektionen samt att du får information om hur du kan gå vidare och utbilda dig till pilot.

Kostnad: 1800 kr för en flyglektion, varav ca 40 minuter i luften.

Prova på flygning

Flygning genomförs med start och landning på Kristianstads flygfält. Ni kan vara 2-3 passagerare i flygplanet (passagerarna max ca 240 kg sammanlagt). En prova på flygning kan vara en perfekt start på en tjej- eller grabbkväll, möhippa, svensexa,…Viktigt är dock att de som skall följa med ombord är nyktra och lugna.

Innan flygningen så kommer vi tillsammans överens om var vi skall flyga. Det blir en kort genomgång av flygplanet och säkerhetsrutiner innan start. Flygturen sker i lugnt och stabilt väder. Vill ni fota eller filma omgivningen och er själva så går det såklart bra. Förhoppningsvis så väcker denna korta flygtur ert intresse för sport- eller fritidsflygning och ni kanske överväger att påbörja er flygarkarriär. Om så önskas så kan ni efter flygningen få information om vår pilotutbildning.

Kostnad: 1600 kr för ca en timmes flygning eller 1000 kr för ca 30 minuter.

Har du fått ett presentkort och vill boka in en tid?

Kontakta Allan Ljungqvist (kontaktuppgifter nedan) för att boka en tid. Försök boka in er åtminstone en vecka i förväg, större chans att plan och pilot är lediga. Om vädret inte är tillräckligt bra vid ett bokat tillfälle så får vi tillsammans boka in ett nytt datum.

Köp ett presentkort till dig själv eller till en vän

Fyll i formuläret nedan samt betala in 1000 kr, 1600 kr eller 1800 kr på antingen swish  123 069 08 18 eller BG 5744-3277. Glöm inte att ange ditt namn samt att det är ett presentkort.
När betalningen är registrerad så skickar vi ut presentkortet via email, du får skriva ut det själv. Presentkortet är giltigt mot uppvisande av legitimation. Det gäller i 2 år och kan inte bytas in mot kontanter.

Är du som skall flyga under 18 år så måste målsman godkänna flygningen antingen personligt på plats eller skriftligt (namnunderskrift, namnförtydligande, ort, datum och telefonnummer).

Beställ presentkort

Ditt namn (obligatoriskt)

Din epost (obligatoriskt)

Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

Namnet på presentkortet (om till någon annan)

Belopp:
1000 kr (prova på 30 min)1600 kr (prova på 60 min)1800 kr (flyglektion 40 min)

Eventuellt meddelande

Kontakta oss för att veta mer eller för att boka tid

Allan Ljungqvist, 0702-085906, allan.ljungqvist@telia.com

Ulf Liedholm, 0708-653353, ulf.krfk@gmail.com

Hitta till oss

Kör in mot flygplatsterminalen och passera förbi parkering och fortsätt norrut genom en grind i ett staket.  Den gula klubbstugan finns ca 200m norr om flygplatsens huvudbyggnad.
Finns en karta här.