KFK och Räddningstjänsten fick hjältepris

Idag var det utvärderingsmöte mellan Räddningstjänsten Kristianstad, flygklubben och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad angående sommarens brandflygningar.

Då överraskade Länsförsäkringar oss genom att Flygklubben och Räddningstjänsten Kristianstad fick dela på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads lokala hjältepris.
Klubben fick 10 000 kr som vi troligtvis kommer att spendera på kommunikationsutrustning, samt även ytterligare utbildningsinsats för brandflyget.

Mats Gustavsson från Räddningstjänsten och Ulf Liedholm från KFK är överraskade representanter för pristagarna

Bakgrunden till att vi började med brandflyg var att Radio Kristianstad gärna ville att någon från klubben skulle vara med i radio i början av juli för att berätta lite om brandflyg, denna någon blev (naturligtvis!) Allan Ljungqvist. En styrelsemedlem från Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad (Göran Trobro)  lyssnade på programmet och kontakta VDn Niklas Larsson för att höra om detta var något Länsförsäkringar skulle kunna hjälpa till att dra igång. Renee Carlsson fick uppgiften att försöka få till detta och kallade oss och räddningstjänsten till ett möte för att undersöka möjligheter till ett snabbt genomförande. Efter ett några dagar så var avtal, rutiner och bemanningslista på plats och brandspaningsflygningarna kunde börja.

Från klubbens sida så var framför allt Allan Ljungqvist, Anders Trönnberg, Olle Karlsson och Tomie Svenre delaktiga i att få igång verksamheten (Olle är ju dessutom anställd av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad). För själva genomförandet så var det många medlemmar som snabbt anmälde sitt intresse för att ställa upp som pilot eller spanare.

Den största hjälten här är dock Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad som både drog igång ”projektet” och tillsamman med Länsförsäkringar Skåne bekostade brandflygningen. Göran, Renee, Niklas och Olle på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad skall ha en stor eloge för sin insats att få igång det hela och vi från klubben tackar verkligen för det fina priset vi fick.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.