Landningsträning i sidvind

Vi blev 7 st som genomförde landningsträning på bana 01. Blev en ordentlig avrostning med långt inflyttad sättningspunkt (vilket gjorde att man åtminstone första varvet kom in lite lågt mot sättningen) samt emellanåt ordentlig sidvind. Vinden var även nedkylande för de som var på backen och kollade landningarna från bankanten.

Resultatet av landningsträningen blev faktiskt riktigt bra där vi sammanlagt i medelvärde hamnade cirka 30 m från sättningslinjen trots att det ibland var lite besvärligt. Nu var det träning och inte tävling men vi förde ändå protokoll och Tomas Å var den som lyckades bäst med bl.a 0-or på landning två och tre.

Vi flög två och två vilket var bra för att man lär sig av varandra samt att var bra med ett extra par ögon för att ha koll på andra flygplan, fallskärmshoppare och fåglar. Landningsträningen gav  mersmak så det måste snart bli dags igen, kanske något vi kan göra på torsdagskvällarna i sommar.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.