Brandflyget har startat för säsongen – skogsbrand upptäckt

Nu är det mycket torrt i markerna och risken för skogsbrand väldigt stor. Kristianstads flygklubb har sedan i måndags 8/5 dagligen varit i luften och spanat efter skogsbränder på uppdrag av KSAK. Igår 10/5 upptäckte Stefan och Christoffer en skogsbrand strax väster om Olofström, se rapport och bild nedan:

I slutet av ksak brand slinga upptäckte vi rök väster om Olofström. Vi flög dit och såg att ca 300 kvm brann intill skogen. Ingen människa syntes till. Vi cirklade över området. Vi fick bra bilder och koordinater. 

Räddningstjänsten var snabbt på plats och meddelade senare att vinden låg ut mot vattnet som gjorde att spridningen inte blev så intensiv. Stefan Bergvall/ Christoffer Hermansson

 

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.