Klubbaktiviteter

Eskaderflygningar i Europa, Riksnavigeringstävlingar, Flygarpytt, medlemskvällar… Kristianstads Flygklubbs medlemmar arrangerar massvis med roliga och intressanta aktiviteter under hela året!

Öppet hus

Hålls vanligtvis en lördag i mitten av maj och en lördag i slutet av augusti. Tider presenteras på hemsidan när det börjar närma sig. Syftet är att allmänheten skall kunna besöka klubben och lära sig mer om vår verksamhet samt att de som vill får testa på att åla med en runda till en låg kostnad.

Eskaderflyg

Kristianstads Flygklubb har i över 10 år arrangerat flygningar utomlands, så kallat eskaderflyg. Varje år är lika uppskattat, och det finns inget bättre sätt att ”komma över gränsen” att flyga utomlands än att följa med. Besättningarna hjälps åt med planering och genomförande, ingen lämnas ensam. Varje år innebär nya mål, men trivseln och den goda maten är alltid i centrum!

Riksnav & rikslandning

Sedan några år tillbaka har klubben resurser att genomföra navigationstävlingar och landningstävlingar inom KSAKs Rikstävlingsprogram (Precisionsflyg). Tävlingarna är ett bra sätt att förbättra din förmåga att flyga efter karta, navigera och landa, under trevliga former. Den som vill deltar i nationella och internationella tävlingar, till och med VM!