Klubbaktiviteter

Eskaderflygningar i Europa, Riksnavigeringstävlingar, Flygarpytt, medlemskvällar… Kristianstads Flygklubbs medlemmar arrangerar massvis med roliga och intressanta aktiviteter under hela året!

Flygarpytt (Paus p.g.a. Covid-19)

Pausas just nu p.g.a Covid-19, förhoppningsvis kan vi börja igen senare i sommar.
(Varje torsdagskväll klockan 18 under juni till augusti månaderna bjuder vi in alla flygare på Flygarpytt! Smarrig Pytt-i-panna med ägg och rödbetor, kaffe på maten och glass till efterrätt! Allt detta för bara 50 kr. Det kostar ingen landningsavgift att besöka oss! Välkommen!)

Eskaderflyg

Kristianstads Flygklubb har i över 10 år arrangerat flygningar utomlands, så kallat eskaderflyg. Varje år är lika uppskattat, och det finns inget bättre sätt att ”komma över gränsen” att flyga utomlands än att följa med. Besättningarna hjälps åt med planering och genomförande, ingen lämnas ensam. Varje år innebär nya mål, men trivseln och den goda maten är alltid i centrum!

Riksnav & rikslandning

Sedan några år tillbaka har klubben resurser att genomföra navigationstävlingar och landningstävlingar inom KSAKs Rikstävlingsprogram (Precisionsflyg). Tävlingarna är ett bra sätt att förbättra din förmåga att flyga efter karta, navigera och landa, under trevliga former. Den som vill deltar i nationella och internationella tävlingar, till och med VM!