Introduktionsflygning – Prova på att flyga!

Att för första gången flyga i ett litet flygplan över sin egen hembygd är en upplevelse som är svår att beskriva. För den som vill introduceras till privatflyg och se Kristianstadsslätten från ovan så rekommenderar vi en prova på flygning med en av klubbens medlemmar, Förhoppningsvis så väcker denna korta flygtur ert intresse för sport- eller fritidsflygning och ni kanske överväger att påbörja er flygarkarriär.  Har du en vän som är flygintresserad så är kanske en introduktionsflygning en idealisk upplevelse att förmedla. Prova på flygning genomförs med start och landning på Kristianstads flygfält. Ni kan vara upp till 2-3 passagerare i flygplanet (passagerare max ca 210 kg sammanlagt).

Innan flygningen så kommer vi tillsammans överens om var vi skall flyga. Det blir en kort genomgång av flygplanet och säkerhetsrutiner innan start. Flygturen sker i lugnt och stabilt väder. I luften får ni, om ni vill, följa med i spakarna och prova hur det känns att styra flygplanet. Vill ni fota er själva så går det såklart bra (vi har inget mobiltelefoniförbud ombord). Om så önskas så kan ni efter flygningen få information om vår pilotutbildning och om ni inte vill bli piloter just nu så har vi absolut plats för fler stödmedlemmar (kostar 100 kr/år).

Kostnad: 1400 kr för 30 minuters flygning eller 2400 kr för en timme.

För den som redan har siktet inställt på att  på att bli pilot så rekommenderar vi  istället en flyglektion med en utbildad flyginstruktör, gå då in på fliken ”Bli pilot!”. 

Har du ett värdebevis och vill boka in en tid?

Kontakta Allan Ljungqvist eller Ulf Liedholm (kontaktuppgifter nedan) för att boka en tid.
Försök boka in er åtminstone en vecka i förväg, större chans att plan och pilot är lediga. Om vädret inte är tillräckligt bra vid ett bokat tillfälle så får vi tillsammans boka in ett nytt datum.

För er som har ett värdebevis med en flyglektion med instruktör (vi strök denna möjlighet i oktober 2021) så genomförs detta, men ni kan även välja att boka ett prova på pass på 70 minuter istället (och då kan ni vara 2-3 personer tillsammans).

Passagerare under 18 år

Är du som skall flyga med under 18 år måste din vårdnadshavare alltid godkänna flygningen  skriftligt, blankett kan laddas ner via länk och den finns även på klubben.

Köp ett värdebevis

Fyll i formuläret nedan samt betala in på antingen swish  123 069 08 18 eller BG 5744-3277. Glöm inte att ange ditt namn samt att det är ett värdebevis.
När betalningen är registrerad så skickar vi ut värdebeviset via email, du får skriva ut det själv. Värdebeviset är giltigt mot uppvisande av legitimation. Det gäller i 2 år och kan inte bytas in mot kontanter.

 

Beställ värdebevis  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din epost (obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Namnet på värdebeviset (om till någon annan)

  Belopp:

  1400 kr (prova på 30 min)2400 kr (prova på 60 min)

  Eventuellt meddelande

  Kontakta oss för att veta mer eller för att boka tid

  Allan Ljungqvist, 0702-085906, allan.ljungqvist@gmail.com

  Ulf Liedholm, 0708-653353, ulf.krfk@gmail.com

  Hitta till oss

  Kör in mot flygplatsterminalen och passera förbi parkering och fortsätt norrut genom en grind i ett staket.  Den gula klubbstugan finns ca 200m norr om flygplatsens huvudbyggnad.
  Finns en karta här.

  Introduktionsflygningarna genomförs i enlighet med EU-regelverket för introduktionsflygningar

  Definition: introduktionsflygning:  alla flygningar som utförs mot ersättning eller annan form av gottgörelse, som består av en flygtur med kort varaktighet och som erbjuds av en godkänd utbildningsorganisation eller en organisation som skapats med mål­ sättningen att främja sport- eller fritidsflygning, i syfte att dra till sig nya elever eller nya medlemmar,

  Artikel 6 Undantag
  Med avvikelse från vad som sägs i artikel 5.1 och 5.6 får följande verksamhet med andra flygplan och helikoptrar än komplexa motor­drivna flygplan och helikoptrar samt ballonger och segelflygplan utföras:

  Introduktionsflygning som utförs av en organisation vars syfte är att främja flygsport eller fri­tidsflyg, under förutsättning att luftfartyget ägs av organisationen eller hyrs in utan besättning, att flygningen inte genererar vinster som delas ut utanför organisationen och att flygningar där andra än organisationens medlemmar deltar endast utgör en marginell del av organisationens verksamhet

  Du kan läsa mer om regelverket för introduktionsflygningar via KSAK.