Pilotutbildning – nästa teoriblock börjar tisdagen den 26/1

Vid Kristianstads flygklubb kan du utbilda dig till pilot för antingen tvåsitsiga sportflygplan (UL-B cert) eller för flygplan som kan ta flera passagerare (PPL-cert). Utbildningen består av praktisk flygutbildning och teoretiska kurser.

Praktisk flygutbildning
För UL är kravet minst 20 timmars flyglektioner och för PPL 45 timmar. I början på utbildningen så flyger du såklart med lärare och lär dig grunderna såsom start, landning, planflykt, m.m. När du ungefär har kommit igenom halva utbildningen så får du flyga vissa pass helt själv. Du kommer garanterat aldrig att glömma den dagen detta sker.

Teoretisk utbildning
Teorikursen består av ca 110 lektionstimmar och du läser 9 olika ämnen. Utbildningen genomförs i 4 block om 2-3 ämnen och du kan påbörja teoriutbildningen i september, november eller januari. (Nästa block börjar tisdagen den 26/1).
Teorilektionerna genomförs i vår klubbstuga under ca 35 tisdagskvällar höst, vinter och vår. Under sommaren så genomförs ingen teoriutbildning utan då flyger vi så mycket som möjligt.

Om detta låter spännande så ladda gärna ner vår informationsbroschyr, gå till vår utbildningssida , eller kontakta Ulf Liedholm för anmälan eller mer info.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.