Lunch på Öland – reserapport från Allan!

Allan tyckte att en Öländsk lunch kunde smaka gott och bestämde sig för att hänga med Hässleholms flygklubb på en liten flygtur på Kristi flygaredag. En kort rapport nedan.

HFK bestämde för en tid sedan att flyga någonstans den 5 maj. Ja vad ska man göra som pilot på Kristi Himmelsfärds Dag om inte flyga.  Jag bestämde mig för att hänga på och ringde Hans som är ordförande i HFK. Det visade sig då att de hade bestämt att flyga till Sandvik/Mellanlanda för att äta en Öländsk lunch. Sandviks kvarn är byggd 1885 men renoverad och rymmer idag en restaurang. Man landar och parkerar flygplanet och sen är det några hundra meter att gå till restaurangen. Flygtiden från ESMK blev 1,05 i fantastiskt flygväder. Fyra flygplan startade från ESFA och jag från ESMK. Vi var framme någorlunda samtidigt så det krävdes lite samordning på radion för att landa säkert. Efter att ha ätit kroppkakor och en promenad i hamnen så flög vi hem igen.
/Allan
Bild Sandvik

Har du själv någon idé på en liten flygutflykt i sommar så skicka ett email till info@krfk.se om dag och utflyktsmål så publicerar vi en liten blänkare så kanske fler vill hänga med!

/Uffe

Det här inlägget postades i Medlemsnytt, Nyheter. Bokmärk permalänken.