Skanska arbetar på bana 01/19 => begränsningar v24-v25, stängd v26-v27

Bana 01-19 skall äntligen få ny beläggning och Skanska har påbörjat arbete med detta.

Under vecka 24 till vecka 25 så arbetar Skanska dagtid ca kl 0630 – 1700, start och landningar kan genomföras men helst så få som möjligt för att hålla nere antalet avbrott i deras arbete. Trafiken från externa besökande flygplan kommer att begränsas kraftigt och bara tillåtas om synnerliga skäl föreligger.

Kontakta tornet 30 minuter innan start så att Skanska hinner flytta fordon och personal. Var också tydliga med vid vilken tidpunkt ni bedöms återkomma. Gör ingen studs & gå 0630 till 1700. Om Skanskas arbete sker på ”läsidan” så starta helst utan backtrack (om PIC anser det vara säkert)

Vecka 26-vecka 27 är banan helt avstängd och Kristianstad flygklubb ombaserar sina flygplan till Bokeberg.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.