Antalet luftrumsintrång fortsätter att stiga

Viktig information från Transportstyrelsen:

”År 2015 ökade luftrumsintrången med 22 % jämfört med ett genomsnitt av de fyra föregående åren och detta är inte bra för flygsäkerheten. Det är i de allra flesta fall privatflygare som flyger VFR som av olika anledningar flyger in i kontrollerad luft utan klarering. Även om antalet privatflygare minskar och även om flygtidsproduktionen inom privatflyget minskar, så ökar antalet luftrumsintrång. Flygning in i kontrollerad luft utan att först ha inhämtat klarering från trafikledningen är ett brott mot bestämmelserna och det kan orsaka svåra störningar i flygtrafiken. Nu när flygsäsongen står för dörren är det bra att läsa på vad som gäller.

Läs i broschyren ”Information om luftrumsintrång” som riktar sig både till piloter och flygtrafiktjänsten. Ta till dig informationen och följ den, så kommer vi förhoppningsvis få se en minskning av luftrumsintrången.”

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.