23/9 Träningsdag – landning f.m. och navigering e.m.

Planen är bokade kl 10-15 och tanken är att vi kör landningsträning på förmiddagen och navigationsträning efter lunch.

LANDNINGSTRÄNING KL 0930-1200
Samling 0930 för lite försnack och förberedelser. Målet med dagen är ökad kunskap och förmåga vad gäller landning, samt att vi har det trevligt tillsammans, ju fler dess bättre. Självklart är även medlemmar från andra flygklubbar välkomna att delta. Genomförandeidé är 5 varv per deltagare men är vi färre så kan det bli fler varv. Det är ju upp till var och en vad man skall träna på men inkludera gärna en bedömningslandning, en landning utan klaff, en avbruten landning (d.v.s. pådrag), en landning på stråket om man nu inte är van vid det samt kanske ett par precisionslandningar nära nollan.
Anmälan till ulf.krfk@gmail.com senast 21/9

NAVIGATION KL 13-17
En (riks)navrunda med precision. Karta och runda får man veta på plats ca kl 1300. Första planet i luften 14.00.   Tag med din logger eller mobiltelefon med GPS (med rätt inställningar fungerar det hyfsat, använd t.ex. UltraGPS för android).
Värdering av din rutt görs i Anders laptop efter övertankning från loggern. ! För mer info se www.krfk.se/old/riksnav/index.htm#nav180923 . Titta gärna även in på den sidan dagen/dagarna innan vi träffas (sidan kompletteras efterhand som info dyker upp). Anmälan till anders.tronnberg@gmail.com.

Sänd denna info vidare om du känner någon som kan vara intresserad att delta i landningsträning eller riksnavrunda.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.