Biträdande motorflygchef sökes

Nu behöver vi lite förstärkning inom klubben.

Som biträdande motorflygchef så skall du dels vara delaktiga att hålla våra plan flygfärdiga och dels vara med och arbeta aktivt med flygsäkerhet inom klubben. Grundtanken är att du tar huvudansvar för en av våra PA28. Vi sköter ju inte underhållet själva utan service sker via underhållsverkstad på Ljungbyhed var 50:e timme, men service skall planeras,  bokas, och planet skall flygas dit. För en PA28a så sker service 4-5 ggr per år. För viss typ av utrustning såsom flygelektronik så sker underhållet via verkstad i Danmark.

Som ansvarig för ett flygplan så tar du även emot felanmälning på planet samt hjälper medlemmarna när de har mindre tekniska problem. Du får även göra mindre åtgärder på planet såsom att sätta dit en lös brandsläckare, justera dörrlisten, byta en trasig lampa, m.m.

Ditt första steg i rollen som biträdande motorflygchef är att åka på kurs i Stockholm 1-2 december, läs mer här. Resan, kost och logi står flygklubben för . Därefter blir det en övergångsperiod innan du helt tar över ansvaret för ett av planen.

Låter detta spännande och intressant eller vill du veta mer. Kontakta Tomie Svenre eller Ulf Liedholm för mer info. Kontaktuppgifter hittar du här.

 

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.