Teorikurs

Parallellt med att du gör den praktiska flygutbildningen för att ta flygcertifikat läser du ett antal teoretiska kurser. Kurserna är till för att lära dig regler om flygning och ge dig kunskaper i ämnen som är relevanta för att kunna bli en bra pilot. Om du är intresserad av flygteori men inte tänker ta cert (just nu?) så kan du också anmäla dig till hela eller delar av kursen. Kostnad (böcker ej inkl) 4000 kr för hela kursen, alternativt ämnesvis 300-1050 kr.

Kurserna ges av kompetenta lärare inom klubben och huvudsakligen i lektionssalen i klubbhuset.

Skolmaterial

I år baserar vi undervisningen både på läromedel från Volflight (app-baserad, men beställs via klubben) och från Pilotshop.se. (vi testar Volflights material i år).
Som blivande pilot skall du också köpa flygpaket UL/PPL från Pilotshop med loggbok, elevhandbok och karta. Välj karta TMA 2: Skåne, Blekinge, Småland och Öland.

Teoriämnen

I utbildningen ingår nio olika ämnen som läses av både PPL/LAPL- och UL-elever. Undervisning sker ämnesvis och man kan börja utbildningen när ett nytt ämne börjar, men v i har officiell kursstart 2020-08-30

Undervisningen sker huvudsakligen på söndagar kl 17.00-20.00  och du behöver närvara på minst 75% av lektionerna.  Preliminärt teorischema, med ämnesuppdelning,  för 2020/2021 finns här.

Undervisningen är på svenska och vi erbjuder ingen distansutbildning (men vi kan hänvisa till samarbetspartners). Räkna med att du bör lägga åtminstone 6 – 8 timmar på egna studier i veckan.

Vill du veta mer om teoriutbildningen så kontakta Ulf Liedholm.