Teorikurs

Parallellt med att du gör den praktiska flygutbildningen för att ta flygcertifikat läser du ett antal teoretiska kurser. Kurserna är till för att lära dig regler om flygning och ge dig kunskaper i ämnen som är relevanta för att kunna bli en bra pilot. Om du är intresserad av flygteori men inte tänker ta cert (just nu?) så kan du också anmäla dig till hela eller delar av kursen. Kostnad (böcker ej inkl) 4000 kr för hela kursen, alternativt ämnesvis 300-1050 kr.

Kurserna ges av kompetenta lärare inom klubben och huvudsakligen i lektionssalen i klubbhuset.

Skolmaterial

Undervisning baseras på teoriböcker från Pilotshop.se.
Som blivande pilot skall du också köpa flygpaket UL/PPL från Pilotshop med loggbok, elevhandbok och karta. Välj karta TMA 2: Skåne, Blekinge, Småland och Öland.

Teoriämnen

I utbildningen ingår nio olika ämnen som läses av både PPL/LAPL- och UL-elever. Undervisning sker ämnesvis och man kan börja utbildningen när ett nytt ämne börjar, men vi har officiell kursstart 2021-08-29.

Undervisningen sker huvudsakligen på söndagar kl 17.00-20.00  och du behöver närvara på minst 75% av lektionerna.  Teorischema, med ämnesuppdelning,  för 2021/2022 finns här.

Undervisningen är på svenska och vi erbjuder ingen distansutbildning (men vi kan hänvisa till samarbetspartners). Räkna med att du bör lägga åtminstone 6 – 8 timmar på egna studier i veckan.

Vill du anmäla dig till teorikursen, fyll i formuläret nedan.
Om du vill veta mer kontakta Ulf Liedholm, 0708 – 653 353, ulf.krfk@gmail.com

——————————————————————————————–  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din epost (obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Kurs:
  komplett teorikurs 2021/2022deltar endast del av teorikursen, se meddelande nedan

  Eventuellt meddelande

  ——————————————————————————————–